Hazament a vándor

A lassan 3 éves múltra visszatekintő beszélgetéssorozat 14-ik rendezvényén „Hazamegy a vándor” címmel Marsel atyától köszöntünk el. Az esemény a Nagy Gáspár Kulturális központ színház termét majdnem megtöltötte. A közel 200 néző először egy rövid beszélgetést hallhatott Marsel Atya és Bozzai Lajos között az eltelt 3 vasvári év emlékeiről és az atya további terveiről.

A beszélgetés után az Őszirózsa népdalkör 1 dalt és egy verset adott elő.

Egy az eseményre verbuválódott színjátszó csapat, Kocsis Márta külön erre az alkalomra írt:  Menjen –e Marsel  (Mennyei disputa) c színdarabját adták elő. Amely egyébiránt Marsel atya vasvári életét volt hivatva bemutatni sok humorral átszőve.

Szereplők voltak: Baranyai Gábor mint szent Marcellius védőszent, Horváth Gábor aki Szent Pétert alakította, Drimmer László Szent Arnoldot formálta meg, Iván Heni aki Őrangyalt játszott. Végül, de nem utolsó sorban, a szerző Kocsis Márta, VerbRita, a szervező angyal szerepében remekelt. Az „ősbemutató” nagy sikert aratott. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciót.

Folytatásként Farkas Anikó az "Áldjon meg téged az Úr" c. dalt előadta gitáron és a megénekeltette közönséget.

Majd egy újabb alkalmi társulat következett: Loyd Atya, Marco testvér és Katona Kitti 3 dalt adtak elő. Majd egy Indonéz éneknél Marsel Atya is csatlakozott a trióhoz.

Ezek után a Kármentő zenekar és a Kalinkó Népdalkör lépett a színpadra, akik két –két számot adtak elő külön – külön. Zárásként együtt elkezdték az elmegyek - elmegyek népdalt, de a befejezése volt az igazi csattanó. Ugyanis Kocsis Márta ezt a dalt is átköltötte. Az utolsó strófáját a dalnak az egész színházterem együtt énekelte.

A jól sikerült kulturális műsor végén a bucsuztatók következtek

Tóth Balázs úr Vasvár Város Polgármestere adott át ajándékot az atyának. Pusztai Antal úr a Máltai Szeretetszolgálat vasvári csoportjának alelnöke köszönte meg az együtt töltött időt. Varga Jánosné az Őszirózsa népdalkör nevében búcsuztott. Bozzai Lajos Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke adott át egy egyedi emlékkönyvet. Katona Kitti SZKIFI vezetője az ifjúsági csoport nevében mondott istenhozzádot az atyának.

A program zárásaként a SZKIFI tagok által készített filmet vetítették le.

Köszönjük a fellépőknek, a szervezőknek, a segítőknek, hogy munkájukkal hozzájárultak az est sikeres lebonyolításához.

 

 

Képek a galériában

2017. 05. 05. beszélgetés Pisztora Ferenccel

Folytatódott a „Beszélgetés” sorozat!
2017. május 5-én 20 órakor a Nagy Gáspár Kulturális Központban Pápua Új Guineából jöttem mesterségem címere missziós címmel beszélgetés volt Pisztora Ferenc SVD testvérrel. Aki nem rég érkezett vissza több év után, e rejtélyes és "vad" világból. Ez az előadás több volt egy úti beszámolónál. Sok humorral átszőtt előadás sok mélyfilozófiai elemet tartalmazott. A közönség soraiból kaptuk a következő levelet „…az előadás pénteken klassz volt,hallgattuk volna még!...” Az érdekessége az esetnek, hogy a levél írója többször háborgott az előadások hossza miatt. Így egész másként hangzik ez a pár szó.

 

Képek a galériában:

Tűzoltók Napja Vasváron

Nagyon gazdag program várta Vasárnap a vasvári tűzoltókat

2017 április 30-án 9 óra 30 perckor a Szent kereszt Felmagasztalása Templomban volt a Tűzoltó mise.

Marcel Atya a tiszteletünkre vendégpapot hívott, Tóth Zoltán Atyát, Ő celebrálta a misét. Köszönjük a szívhez szóló szép prédikációját az atyának. A misét az élő és elhunyt tűzoltókért ajánlották fel.

2017 április 30-án 16 órakor rendeztük Az I. Vasvári Tűzoltó Teke Kupát. Természetesen Vasváron a Tekézőben.

Női helyezettek:       I.      Csideiné Kassai Krisztina

                               II.      Sélleine Horváth Erika

                              III.      Adorjánné Zsalvai Zsuzsanna

Férfi Helyezettek:    I.     Bozzai György

                               II.     Barabás Bence

                              III.      Katona István

A férfi verseny külön érdekessége, hogy rendkívül szoros volt a „befutó". Az első 3 hely sorsáról 1-1 fa döntött.

2017 április 30-án  a tekézés után 18-órától a májusfa díszítést végezték a hölgyek közösen, a legkisebbtől a legnagyobbig.

19 órakor májusfa felállítása következett. A fa méreteire való tekintettel különös óvatosságra volt szükség. ennél a műveletnél, mivel a hagyományokhoz híven, csak kézi erővel történt a felállítás Tűzoltóság előtt. A résztvevő több mint 60 fő szerencsésen megoldotta a feladatot. Külön köszönetet mondunk a felajánlott májusfáért. A hölgyeknek pedig a rengeteg finom süteményért, és italért.

Képek a galériában

Pápua Új Guineából jöttem beszélgetés Pisztora Ferenccel

Folytatódik a „Beszélgetés” sorozat!
2017. május 5-én 20 órakor a Nagy Gáspár Kulturális Központban Pápua Új Guineából jöttem mesterségem címere missziós címmel beszélgetés lesz Pisztora Ferenc SVD testvérrel. Aki nem rég érkezett vissza több év után, e rejtélyes és "vad" világból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2017. évi locsolás

Hagyományokhoz hűen, az idei évben is locsolni indultak a vasvári tűzoltó fiúk, hogy a helyi hölgyek el ne hervadjanak. Hétfő hajnalban több mint 40 helyszínen közel 70 csinos hölgy "életét mentették" meg locsolással.

Képek az alábbi linken megtekinthetők: https://goo.gl/photos/NRTziNxhmbUp8YBe6